Networking Yazı Serisi - Bölüm 13 - Sosyal Ağlarda Takip

TARİH: 30.08.2015
Bağlantılarınızı online sosyal ağlar üzerinden güçlendirmek iyi bir fikirdir. Yeni tanıştığınız kişileri LinkedIn’den bulup networkünüze eklemek ilişki takibi için atmanız gereken ilk adımdır.
Kişisel bir mesaj yazarak, ağınıza eklemeyi istediğini kişiyi “neden” eklediğinizi anlatabilirsiniz. Birini ekledikten sonra, bir süre bu kanalla mesajlaşabilirsiniz, ancak bağlantınızı aktif hale geçirmek için yüz yüze buluşmayı da ihmal etmeyin. 
 
İş odaklı bağlantılarınızı LinkedIn üzerinden rahatlıkla kurabilirsiniz. Yeni tanıştığınız birini Facebook’tan eklemeden önce, onun için bunun sakıncası olup olmadığını sormanız iyi olabilir. Facebook daha kişiseldir.
 
Twitter’ın takip için daha rahat bir yapısı vardır. Doğrudan yorumlarınızı yazabilir, dilediğiniz yorumları takip edebilirsiniz. Ancak twitter’ın kişisel olmayan bir yanı da vardır. Yazdıklarınızı herkes okuyabilir. 
 
Online sosyal ağlarınız, takip stratejinizin bir parçasıdır. Fakat bunların ötesine geçmeniz ve tanışıklıklarınızı yüz yüze görüşmelerle pekiştirmeniz mümkünse, bunu yapmalısınız! 
 
 
Ertuğrul Belen & Optimist Yayınevi