Lütfen Cevap Verin!

TARİH: 9.08.2010
Gerçekleştirdiğim yüzlerce business networking aktivitesi ve bir o kadar da katıldığım etkinlikten edindiğim deneyimle çok net şunu söyleyebilirim: Bazı insanlar halen LCV’nin ya ne demek olduğunu bilmiyor ya da öneminin halen farkında değiller!

LCV, aktiviteye katılımınızla ilgili Lütfen Cevap Verin (LCV) yani “katılacağınıza dair lütfen bize söz verin!” anlamına gelir.

 LCV birçok açıdan önem taşır:

- Organizasyonu düzenleyenler doğru sayıya göre daha etkili hazırlanabilirler. Bu da yine size aktivite günü kazanım olarak geri dönecektir (zamanında başlayan program, yeterli yiyecek, içecek ve tabi oturacak yer!).

- Birçok aktivitede, LCV listesine göre isim kartları bilgisayarla hazırlanır. Diğerleri kapıda elle yazılır. Son dakikacı olmadığınızı belli etmek için iyi bir satır arası fırsattır, LCV kaydı yaptırmak…

- LCV’nin çok kritik olduğu ve belli katılımcı sayısından sonra habersiz gelenleri kabul etmesi imkansız olan yerler ve durumlar vardır. Yer gerçekten limitlidir. Ülkemizdeki genel algı, maalesef halen “ne de olsa yer bulunur, bulunmazsa buldurmasını bilirim”dir. Bu da ilişkileri ciddi zedeleyebilecek bir yaklaşımdır.

- LCV kaydı yaptıran kişiler listesi bir sonraki etkinliğin de davetlileri olarak değerlendirilir. Dolayısıyla bir sonraki networking için de aslında erken kayıt yaptırmış olursunuz (yine de LCV yaptırmanız gerekecek!).

-LCV aslında bir sözdür. LCV yaptırırsanız son dakika vazgeçme olasılığınız da azalır. Kendinizi gitmek için daha fazla motive edersiniz.

-Bazı kurumlar LCV listesini potansiyel katılımcıların bilgisi için paylaşırlar. Bu çok sık rastlanmayan bir yaklaşımdır.  Özellikle sektörel buluşmalarda, daha fazla katılım sağlamak için talep doğrultusunda ya da organizasyonun websitesinde LCV listesi paylaşılır (LCV yaptıranlardan aldıkları izinle!). Bu durumda LCV yaptırmış ve liste bilgi paylaşım onayını vermişseniz, birçok kişi isminiz ve firmanızı görme ve hatta inceleme fırsatı bulur (ağızdan ağıza pazarlama!).

-LCV, aktiviteyle ilgili bir erteleme, iptal ya da “yanınızda bol kartvizit getiriniz” gibi yapıcı paylaşımlar olduğunda zamanında bilgi sahibi olmanızı sağlar.

-Eğer LCV yaptırdınız ama katılamıyorsanız… Lütfen muhakkak arayın ve bunu bildirin. Sadece nezaketten değil! Belki siz katılacağınızı bildirdiğiniz için katılım üst limitine ulaşıldı ve o organizasyona ilgisi yüksek olan ve yeni bağlar kuracak başka birinin önünü kapattığınızı unutmayın!

Business Networking Akademi®’nin farklı etkinliklerle ulaştığı son beş bin kişiye bakıldığında LCV verenler ve aktiviteye gelenler %64 oranındayken, LCV vermeden gelenlerin ise yaklaşık %33 oranında olduğu gözlemleniyor. Bu da sadece LCV’ye bağlı kalarak herhangi bir networking aktivitesi gerçekleştirmenin zorluğunu göstermektedir.

Unutmayın…  LCV, hem düzenleyen hem de katılımcı için kesinlikle bir kazan-kazan yaklaşımıdır. Ayrıca, LCV yaptırdığınız kişiler çoğu zaman o organizasyonun yönetimiyle iç içe kişilerdir.  Daha katılmadan ekiplerinden biriyle tanışmış olursunuz ve yalnız bile katılsanız kendinizi çok yabancı hissetmeyeceksinizdir.

Bir dahi ki sefere bu üç harfi – LCV – gördüğünüzde “LÜTFEN CEVAP VERİN”!

Ertuğrul BELEN | Sabah İK İşte İnsan