Kovduran Hatalar (Bölüm 2)

TARİH: 15.03.2011
Birinci bölümde http://bit.ly/dMSYDY networking stratejileriniz doğrultusunda çevrenizle olan iletişimin sürekliliği ve bu süreçte yapılan geri dönüşü zor olan hatalara değinmiştim.
Örnek senaryolarda yanlış kişiye gönderilen SMS ve cep telefonunuza yanlış kayıt girmenin risklerini kaleme almıştım.  Şimdi, günlük tempomuzda karşılaştığımız diğer senaryo, durum ve alınabilecek önlemlere bakalım:

 

Dokunma “tik”

 

Tuşsuz telefonlar, tek dokunuşta aranabilen bağlantılar... Telefon görüşmesi tamamlandığında karşı tarafın kapattığını varsayarak mobil cihazınızı cebinize atıyorsunuz. Ancak yanıldınız! Görüştüğünüz kişinin kulağı halen telefonda ve siz canlı yayındasınız!

 

Tuş kilidi her zaman işe yaramıyor. Mümkünse, kimsenin arkasından olumsuz hiçbir zaman konuşmayın. Ancak muhakkak bir yorum yapmanız gerekiyorsa, siz siz olun cebinizin kapalı olduğuna konuşmadan önce emin olun.

 

 

 “Yanıtla” vs. “Tümüne Yanıtla”

 

Boks ringinin bir tarafında cep ya da bilgisayar ekranınızdaki “Yanıtla”, ringin öteki tarafında ağır siklet şampiyonu “Tümünü Yanıtla” e-mail seçeneği. 

 

Sizinle birlikte birçok kişiye e-mail göndermiş bir arkadaşınıza özel bir konuyla ilgili cevap veriyorsunuz. Ancak bunu ilk gönderimdeki herkes okuyor!

 

 

Farkında olmadan “Tümünü Yanıtla”ya basıp kişisel olumsuz yorumları ekleyip, bir kişi yerine herkesle e-mailini paylaşan ve müşterisini kaybeden birden çok örneğe şahit oldum.

 

 

Birçok kişiye hitap eden e-maillerde herkese cevap verecekseniz doğrudan yanıtlayın. Kişisel bir e-mail yazacaksanız yeni bir ileti oluşturun: “Yanıtla” ve “Tümünü Yanıtla” maçına havlu atın.

 

 

“Ekle... Ah Keşke!”

 

Gün içinde acil bir bilgi paylaşmanız gerekiyor ve göndermeniz gereken rapor yerine firmanızın özel bilgilerinin bulunduğu başka bir belgeyi gönderiyorsunuz!

 

Mobil cihaz ya da bilgisayarınızdan ekli bir mesaj paylaşacaksanız... Durun! 10 saniye daha ayırın. Ekteki dokümanın içeriğine hızlı bakın ve şimdi paylaşın...

 

Ertuğrul BELEN | Sabah İşte İnsan