Bir Girişimcilik Festivali...

TARİH: 12.11.2010
Networking’de “hub” diye önemli bir kavram vardır. Hub birçok bağlantının geçtiği santral gibidir. Hub kaynaktır! Bizlerin bireysel ve kurumsal networklerinde de “hub” özelleğinde bireyler, kurumlar ve organizasyonlar vardır. Dikkat edin onlarla yakın olduğunuz dönemlerde sürekli yeni bağlantılar ve fikirlerle kendinizi bulursunuz.
Bir Girişimcilik Festivali....

Networking’de “hub” diye önemli bir kavram vardır. Hub birçok bağlantının geçtiği santral gibidir. Hub kaynaktır! Bizlerin bireysel ve kurumsal networklerinde de “hub” özelleğinde bireyler, kurumlar ve organizasyonlar vardır. Dikkat edin onlarla yakın olduğunuz dönemlerde sürekli yeni bağlantılar ve fikirlerle kendinizi bulursunuz.

İşte 5-12 Kasım haftasında bir hubla değil “hubların hubıyla” olma fırsatınız olacak! Yani küçük networklerden oluşan mega bir networkün parçası olabilirsiniz…

Ekonomi dünyasından sivil toplum örgütlerine üniversite ve vakıflardan bürokrasiye kadar 120’nin üzerinde kurum ve kuruluşun destek verdiği Global Girişimcilik Haftası, Türkiye’de bu yıl üçüncü kez 5-12 Kasım 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Önemli bölümü İstanbul'da olmak üzere Türkiye genelinde 40 ilde 190'nın üzerinde etkinlik yer alacak.

Global Girişmcilik Haftası (GGH) 6 Kasım’daki Büyük Buluşma Speed Networking Panayırı’yla başlıyor. Ayrıca http://www.globalgirisimcilikhaftasi.com/ ve http://www.endeavor.org.tr/  dan detaylı program ve katılımcılar hakkında bilgi alabilirsiniz. Geç kalmadınız!

Herhangi bir şeyi anlatmanın en etkili yolu onu deneyimleyerek olduğu için haftanın içinden bazı girişimcilik tatlarını kurucusu olduğum Business Networking Akademi’nin projeleri ve marka ortaklıklarıyla aktaracağım:

Büyük Buluşma Speed Networking Panayırı

Haftanın 6 Kasım’daki Büyük Buluşma Speed Networking Panayırı’nı tasarlayan ana paydaşlar arasında Business Networking Akademi® ekibi olarak yerimizi aldık. Büyük Buluşma’nın vizyonu, hafta sırasında projeler gerçekleştiren kurumlardaki profesyonellerin “mentör” olarak üniversitelerdeki genç girişimcilerle bir araya gelmesi olarak tasarlandı.

Genç girişimciler iş fikirleriyle Büyük Buluşma’ya katılarak hem mentörlerle network oluşturma hem de iş fikirleriyle ilgili birçok profesyonelden danışmanlık alma fırsatını bulacaklar. Speed Networking yani Hızlı Tanınma seanslarında konuşmalar Asansör Cümlesi niteliğinde kısa ve nettir. Organizasyon öncesinde paylaşacağım seminerde Networking ve Speed Networking’in önemine değiniyor olacağım.

Büyük Buluşma’da yine bir gençlik girişimi olan Youtholding bünyesindeki Eğitişim Kariyer Enstitüsü’nün 200’e yakın öğrenciyi organize etmesi, JCI İstanbul, TOBB ve Endeavor Türkiye’nin mentör katkıları yeni bağların oluşmasında büyük etkisi olacak. Ve tabi aylardır üzerinde çalışılan böyle bir kapsamlı ve yoğun emek isteyen bir organizasyona BilgiMBA ve Bilgi Üniversitesi’nin Dolapdere kampüsünün evsahipliği ve hazırlık çalışmalarını unutmamak gerekiyor. 

Asansör Cümleni Yarıştır!

Bundan yaklaşık üç sene önce bir seminerim sonrasında bir dördüncü sınıf öğrencisiyle konuşmam sırasında o genç ve yaratıcı beynin girişimini nasıl anlatacağını bilmediği için hayata geçiremediğini fark etmiştim.

İşte o an, bir fikir kadar o fikri ifade edebilmenin gücünü hissederek “Asansör Cümleni Yarıştır” projesini aynı hafta uluslararası uygulamaları da araştırdıktan kaleme aldım. Özetle, öğrenciler 60 saniye içerisinde iş fikirlerini yatırımcı rolündeki jüriye herkesin önünde anlatacaktı. Asansör cümlesinin önemiyle ilgili yazılarıma önceki makalelerde ve http://www.asansorcumlem.com/ dan ulaşabilirsiniz.

Bu projeye iki sene önce JCI İstanbul ve Özyeğin Üniversitesi inandı ve Global Girişimcilik Haftası kapsamında hayata geçirdik. Bu sene, yarışmaya liseler de katılıyor: Robert Lisesi, Kadıköy Anadolu Lisesi, İstanbul Erkek Lisesi ve İzmir Özel Anadolu Işıkkent Lisesi. 10 Kasım’da Özyeğin Üniversitesi’nde gerçekleşecek yarışma finali öncesinde 14 Ekim’de İstanbul’daki liseler, 1 Kasım 2010’da İzmir Özel Anadolu Işıkkent Lisesi ve 8 Kasım 2010’da Özyeğin Üniversitesi öğrencileriyle “Asansör Cümleni Yarıştır” eğitim/seminerimi paylaşma fırsatım oldu (ve olacak). Tek kelimeyle ben de onlar kadar heyecanlıyım. Müthiş genç beyinler yetişiyor!

Global Girişimcilik Haftası kapsamında bunun gibi daha birçok projeyi size anlatabilirim. Ama içine girip bu girişimcilik festivalini deneyimlemeniz, birebir yaşamanız lazım ki, siz de çevrenize anlatın. Böylelikle, aynı Global Girişimcilik Haftası kurumsal logosundaki renkli çember gibi farklı girişim, fikir ve projelerle birlikte mega bir network oluşturalım.

Belki bu sene geç haberiniz oldu ve programınızı Global Girişimcilik Haftası’na göre düzenlemediniz. Ancak, bir daha ki sene tatilinizi bile bu haftaya denk getirip Türkiye’nin girişimcilik gündemini belirleyen 100’ün üzerinde kurumun 200 projesiyle kurumsal ve bireysel iş fikirlerinize yeni bir soluk verebilirsiniz.

 

Ertuğrul BELEN | Abvizyonu.com