Asansör Konuşması Finali!

TARİH: 10.11.2010 | SAAT: 18:00
DÜZENLEYEN: Özyeğin Üniversitesi & JCI İstanbul & BNA
YER: İstanbul | Özyeğin Üniversitesi
Business Networking Akademi kurucusu Ertuğrul Belen'in eğitim ve yarışma formatını tasarladığı, Global Girişimcilik Haftası Bünyesi'nde JCI İstanbul ve Özyeğin Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleşen Asansör Konuşması (Elevator Pitch) finali tamamlandı.
Asansör Konuşması Finali!.

Amerikan Robert Lisesi, Kadıköy Anadolu Lisesi, İstanbul Lisesi ve İzmir Özel Işıkkent Anadolu Lisesi'nde düzenlenen eğitim ve yarışmalar sonrasında ilk üçe giren liseliler Özyeğin Üniversitesi’ndeki büyük finalde ÖzÜ öğrencileriyle birlikte yarıştı.

Elevator Pitch Hakkında

“Elevator Pitch” yarışması bugün uluslararası iş ve kurumsal platformlarda genç girişimcilerle yatırımcıları bir araya getirmek için kullanılan önemli bir iş modelidir.

Genellikle “asansör konuşması/cümlesi” olarak adlandırılan bu benzetme, yabancı bir kişiyle birkaç kat aşağı inerken söyleyeceğiniz ilk cümle gibi kısa ve sonuç odaklı olmalıdır. İlk izlenim önemlidir. Kendinizi tanıtma biçiminiz dikkat ve merak uyandırmalı ve karşınızdaki kişinin size soru sorma isteğini tetiklerken yakınlık ve empati kurmasını sağlamalıdır.  Ve bu yaklaşık 30-45 saniye içerisinde gerçekleşmelidir!
 
“Elevator Pitch” eğitimi ve sonrasında yarışmasına katılacak öğrenciler ve genç girişimciler iş ve yaratıcı fikirlerini üst-düzey bir jüriye sunma fırsatını elde edecekler.  Üstelik bunu bir asansörün yaklaşık 11. katından lobiye inme süresinde gerçekleştirecekler!
 
Yarışmacıların sunumları sırasında paylaşacağı fikirler planlama safhasında ya da hayata geçirilmiş projeler olabilecektir.

Bu yarışmaya kimler katılmalı?
- İş kurma fikri olan öğrenciler
- Bir girişimi olan öğrenciler
- İş fikrini geliştirmek isteyen öğrenciler
- Sunum tekniğini geliştirmek isteyen öğrenciler
- Kitle önünde ikna yeteneğini geliştirmek isteyen öğrenciler

Hedef
1. Öğrencilerin girişimcilik ruhunu harekete geçirerek iş/girişimcilik fikirlerini doğru bir hedef kitleye sunma fırsatını tanımak
2. Öğrencilerin yarışmaya katılım ve girişimciliklerini sertifika ve özel hediye (birinci) ile ödüllendirmek